Rallycross-PV:n finns kvar ännu idag

 

Rallyprofilen Thomas Rådström tog över pappas PV 1985 och tävlade med den fram till 1991 då han konserverade bilen och ställde den på Vännäs Motormuseum. Pappas sista tävlings-PV finns alltså kvar ännu idag.

"Grus-Kalle" och en då tonårig Thomas möttes på Liljaskolan i Vännäs där pappa arbetade som vaktmästare och Thomas var en mycket intresserad elev. Pappa insåg tidigt att Thomas var en förartalang utöver det vanliga och det ledde till att Thomas fick ta över den anrika rallycross-PVn efter att pappa lade av till säsongen 1985. I uppgörelsen fanns även att Thomas inte fick sälja bilen vidare då han inte längre skulle använda den. När Thomas slutade köra rallycross hamnade PVn på Vännäs motormuseum, men med Thomas sponsor Polarvagnens färger.  

Efter en genomgång av motor, växellåda m.m. startades PV:n återigen den 15 augusti 2014 efter att ha stått orörd sedan 1991 - en historisk motorhändelse.

 

Om mig

 

 

Mitt namn är Jonas Brändström och är den äldste av två söner till Roland "Grus-Kalle" Brändström. Är född 1971 i björkarnas stad Umeå och uppväxt på rallycrossbanorna runt hela Sverige. På bilden till höger är det jag och min yngre bror Daniel framför pappas rallycross-PV. Vi har precis kommit hem från den drygt 130 mil långa resan efter det STV-sända Mästarmötet i Tomelilla 1977 där "Grus-Kalle" blev känd över hela Sverige.

Jag har länge haft planer på att skapa en minnessida och skriva en bok om min legendariska pappa "Grus-Kalle" som under sin aktiva period blev av de största publikfavoriterna inom svensk motorsport.

Därför är jag otroligt glad att både minnessida och bok nu blir verklighet under 2014 vilket är exakt 30 år sedan pappa körde sin sista säsong